Detoxifierea şi importanţa ei

În fiecare zi suntem bombardaţi cu aşa-numita 'mâncare' care conţine o lungă listă de conservanţi şi aditivi - multe cu ingrediente pe care nici măcar nu le putem pronunţa. În urma cercetărilor s-a descoperit o legătură între aceste ingrediente şi obezitate sau diverse boli precum migrenele sau chiar cancerul.

Desigur, cel mai simplu mod de a ne feri de pericolul conservanţilor şi aditivilor este să nu consumăm mâncăruri preprocesate. Totuşi, acest lucru este greu de realizat, din moment ce aproape orice mâncare găsită la supermarket sau la restaurant conţine conservanţi şi aditivi. Chiar şi carnea pe care o consumăm este injectată cu tot felul de hormoni si substanţe chimice. Iată de ce este importantă detoxifierea.

Detoxifierea este din ce în ce mai populară în lumea modernă. Premisa de bază este că organismul tău acumulează mai multe toxine decât poate sistemul natural de detoxifiere (ficatul, rinichii şi plămânii) să elimine. Chimicalele din pesticide, clor, înălbitor, amoniac, monoxid de carbon se depun de-a lungul timpului şi provoacă boli. Nu este de mirare de ce organismul începe să funcţioneze din ce în ce mai prost: echilibrul între cele două procese de asimilatie şi dezasimilatie începe să se deregelze, apare astfel obezitatea, intoxicarea sângelui, probleme la nivel circulator, cardiac, starea de iritare si nervozitate, acneea, migrenele, respiraţie urât mirositoare, constipaţia, apatia şi lipsa de energie.

Vă vom da 3 sfaturi simple pentru detoxifierea organismului:

  • La trezire, bea un pahar de apă! De exemplu, limonada e ideală deoarece detoxifică şi ajută tranzitul intestinal. Apa consumată imediat după trezire este benefică pentru a pune în funcţiune sistemul nervos după perioada de somn din timpul nopţii.
  • Renunţă la zahăr. Între consumul de zahăr şi o mulţime de probleme de sănătate precum obezitatea, diabetul, inflamaţiile care pot duce la umflarea membranei celulelor s-a stabilit o legătură directă.
  • Ieşi la o plimbare. Exerciţiul ajută la circulaţia  sângelui şi a limfei. Cu cât circulă mai mult, cu atât ficatul si ganglionii limfatici pot curăţa mai bine sângele, respectiv limfa.

    Pentru a vă ajuta la această purificare a organismului în noul an, vă recomandăm să folosiţi şi Parsley pentru o simplă detoxifiere, sau Sparga, pentru persoanele al căror organism are un nivel ridicat de toxicitate şi nu se pot detoxifia.